(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

 

ГУМАНІТАРНИЙ ВІДДІЛ ЛАННІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Україна, 39541, вулиця Шкільна, 18, селище Ланна, Полтавський район, Полтавська область (ЄДРПОУ 44582317) (далі – Замовник)

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):

 

ДК 021:2015 - 15330000-0 - Оброблені фрукти та овочі

 

Табл. №1.

 

НАЙМЕНУВАННЯ

КІЛЬКІСТЬ

кг

ТЕХНІЧНИЙ ОПИС

Помідори солені

240

Зовнішній вигляд – помідори цілі, не м’яті, шкірка ціла, без механічних пошкоджень. Сторонні домішки не дозволяються. Консистенція – м’якоть ніжна, повністю просочена розсолом. Солонуватий смак з ароматом та присмаком прянощів, без сторонніх присмаку та запаху. Колір – червоний, різних відтінків, притаманний даному виду продукту, без плям. Продукти не повинні мати видимих ознак мікробіологічного псування (плісняви, гниття). Обов’язковим є наявність маркування на тарі з зазначенням дати виготовлення, виробника, кінцевого строку споживання.

Огірки солені

240

Огірки солені – повинні бути І сорту, цілими, не м’якими, не зморщеними, зеленкувато - оливкового кольору, хрумкими при жуванні, солонувато - кислуватого смаку, з ароматом добавлених прянощів, довжиною не більше 10 см. Виготовлені з дотриманням технічних вимог для виготовлення продукції даного виду та норм чинного законодавства України. Розфасовані у скляні або пластикові ємкості місткістю, не більше 3 л. Огірки у ємкостях мають бути цілими, без ушкоджень, твердими. Колір розсолу має бути світлим, майже прозорим. Запах має бути приємним, без запаху гнилі.

Томатна паста

230

Томатна паста повинна бути виготовлена зі стиглих томатів шляхом їх розроблення, підігріву, протирання та уварювання з сіллю або без неї до визначеного змісту сухих речовин. Зовнішній вигляд та консистенція – однорідна концентрована маса, мазка консистенція, без темних включень, залишків шкірки, насіння та інших грубих частинок плодів. Колір – червоний, яскраво виражений, рівномірний по всій масі. Смак та запах – властиві концентрованої томатної масі, без гіркоти, пригару та інших сторонніх присмаку та запаху. На кожній банці повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства - виробника, вага, нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про енергетичну цінність. Товар згідно ДСТУ. Термін придатності складати на момент поставки повинен не менше 80% від загального терміну придатності до споживання.

Сухофркукти

180

Суміш: яблука, груша, абрикос, чорнослив (або інша суміш фруктів), вагові. Зовнішній вигляд: доброякісні сушені фрукти, чисті, сухі (вологість 14-25%), пружні, неламкі або кришаться. Еластичні (нееластичних допускається 25%), у воді повинні розбухати. Смак: солодкувато-кислий або солодкуватий. Запах і смак сушених фруктів, приємні, властиві даному виду фруктів, без стороннього присмаку або запаху (диму, затхлості, кислого запаху і т.п.). Не допускаються сушені фрукти забруднені, загнивші, запліснявілі, уражені шкідниками, з стороннім запахом, смаком і домішками. Пакування: споживча тара. Без ГМО. Відповідність ДСТУ, ТУ. Сушені продукти повинні бути без додавання цукрів і підсолоджувачів, а також солі та жиру. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства виробника, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО. Термін придатності складати на момент поставки повинен не менше 80% від загального терміну придатності до споживання.

Горошок заморожений

50

Зовнішній вигляд зерна цілі без домішок оболонок зерна та кормового гороху коричневого кольору. Смак і запах: натуральні, властиві зеленому горошку, без стороннього запаху та присмаку. Колір зерна: зелений, світло-зелений або оливковий, однорідний. Упаковка від 1кг. до10 кг. Продукція не повинна містити небезпечні для організму речовини, в т.ч. штучні барвники, консерванти, ароматизатори, ГМО, тощо. Товар повинен відповідати ДСТУ.

Квасоля суха

90

Квасоля суха, продовольча ДСТУ 8672:2016  (мішки, пакети –  до 5000 грам) Чиста та суха, не пошкоджена шкідниками та механічно, очищена від лушпиння та іншого сміття, без домішок, без шкідників, без плісняви. Запах– нормальний, властивий квасолі, без затхлого, цвілого чи іншого стороннього запаху. Маркування: на кожній одиниці товару повинно бути: назва продукту (вид, сорт), склад продукту, назву та адресу підприємства виробника, місце виготовлення, дата виготовлення, термін та умови зберігання, інформаційні данні про харчову та енергетичну цінність, позначення стандарту відповідності, масу нетто одиниці пакування.

Вишні заморожені

200

Ягоди повинні бути чистими, замороженими, з наявністю сизуватого нальоту, не зім’яті, форма збережена, без плодоніжок, без ознак повторної заморозки, без грудочок льоду. Поверхня фруктів і ягід без  дефектів та ушкоджень шкідниками, без тріщин і плям, глянцева або матова. Запах і смак  -  властивий певному виду фруктів, без стороннього  запаху і смаку. Фрукти і ягоди мають бути запаковані  у споживчу тару вагою 2,5кг. На кожній одиниці  фасування  повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата  виготовлення, термін придатності  та умови зберігання, дані про  харчову та  енергетичну  цінність. На момент поставки строк придатності товару  повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та міжнародних стандартів, що діють на Україні.

Родзинки

15

Зовнішній вигляд: маса ягід сушеного винограду одного виду, сипуча, без комків, без грудочок, не зіпрілі. Ягоди без сторонніх домішок, без шкідників, плісняви та личинок, без кісточки. Смак: солодкий чи кислувато-солодкий; Запах: властивий винограду. Колір: від золотистого до світло коричневого . На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства виробника, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Без ГМО. Термін придатності складати на момент поставки повинен не менше 80% від загального терміну придатності до споживання кг.

Капуста квашена

60

Рівномірно нашаткована смужками не ширше 5 мм або нарізана і нарізану у вигляді частинок різної форми не більше 12 мм в найбільшому вимірі, без великих частинок кочериги і шматків листя або у вигляді цілісних качанів або їх половинок. Качани або половинки пружні, зберегли форму, але з розсіченою кочеригой. Капуста шаткована, вагова , повинна мати білий колір, хрустку консистенцію, кислувато-солоний смак, без сторонніх запахів та смаків. Фасування - скляна банка 0,5 л (470-510 гр.) до 5л.

Квасоля консервована

60

Квасоля вищого, або першого сорту. Квасоля без сторонніх запахів та домішок. Квасоля біла варена, однорідна за розмірами та формою, зерна цілі, м’які але нерозварені. Аромат повинен мати приємні смакові властивості, без кислого, прогірклого смаку. Квасоля повинна бути ціла, чиста, середнього та крупного розміру. Смак і запах характерні квасолі, без сторонніх присмаків та запахів. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), та відповідати ДСТУ 6074:2009 Консерви. Квасоля консервована.

 

 

    Вид процедури закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» із врахуванням змін.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

133 700 грн. з ПДВ

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2022-2023 років. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275, а також моніторингом динаміки цін на вказаний товар через систему закупівель Prozorro за посланням https://prozorro.gov.ua/. Здійснено пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, в тому числі проведено аналіз очікуваної вартості закупівель розпорядників бюджетних коштів вищого рівня.

При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін діючого постачальника товару на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі. До ціни товару включена вартість товару, закупованого постачальником на ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка власним або орендованим автотранспортом до місць Замовника, торгова націнка постачальника та всі визначені законодавством податки та збори.

             

Нормативно-правове регулювання: Закон України «Про безпечність та якість харчових продуктів», Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — з дати укладання Договору про закупівлю  по 31.12.2023 р. включно.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання товару. За одиницю виміру кількості товару приймається кг.

Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання переднього та поточного календарного року, зазначені у Табл. №1 на 2023 р.

Вимоги щодо якості:

Вимоги до якості та асортименту складено відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» № 305 від 24.03.2021 року.

Товар має бути розфасований та упакований такими способами, які забезпечують збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування та реалізації, а також унеможливлюють їх фальсифікацію. Для пакування використовують допоміжні засоби і матеріали для виробництва та обігу, які допускаються до контакту з  продуктами і використанню у харчовій промисловості. Пакувальні матеріали та оболонки повинні забезпечувати якість товару під час зберігання, транспортування та реалізації протягом встановленого строку придатності продуктів при дотриманні визначених режимів. При перепакування товару повинні забезпечуватися умови зберігання, які встановлені виробником. Кожне пакування повинно містити інформацію, нанесену державною мовою будь-яким способом, для забезпечення чіткого читання у доступній для сприйняття  формі.  На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано дату виготовлення товару.

Постачання товару повинно відповідати Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

На запропонований товар під час його транспортування, виробництва, тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України.

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів з особливостями:

  1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року, в редакції від 19.04.2020 №114-IX в редакції зі змінами до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законодавчих актів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану» №7163 від 14.03.2022 року, зокрема в частині дії пунктів 37-38 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону;

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» з врахуванням змін.

3. Лист Мінекономіки України «Щодо особливостей здійснення публічних закупівель

на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» № 3323-04_70997-06 від 20.10.2022 року.