Увага, шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту!

Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

Якщо Ви – маєте досвід у вихованні дітей, маєте власну житлову площу, час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

Патронат – це «швидка сімейна допомога» дитині та її сім’ї, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання нею, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Патронатним вихователем може бути: громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні, добровільного помічника з числа повнолітніх членів сім’ї.

Держава фінансово підтримує такі сім’ї та виплачує відповідні допомоги. Розмір грошового забезпечення патронатних вихователів – 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

Розмір державної соціальної допомоги на дитину – 2,5 прожиткових мінімумів, а для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткових мінімумів.

Одночасно під патронат в одну сім’ю можуть бути влаштовані діти (незалежно від їх кількості), які є братами - сестрами, або які до влаштування під патронат проживали в одній родині.

Інформацію про сімейний патронат, ролі та функції патронатних батьків Ви можете звернувшись за телефоном до фахівця із соціальної роботи: +38(095)1806581