(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

 

ГУМАНІТАРНИЙ ВІДДІЛ ЛАННІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Україна, 39541, вулиця Шкільна, 18, селище Ланна, Полтавський район, Полтавська область (ЄДРПОУ 44582317) (далі – Замовник)

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):

 

ДК 021:2015 - 15110000-2 М’ясо

 

 

Табл. №1.

з/п

Найменування товару

Одиниця виміру

Кількість

 

1

Свинина охолоджена м’якіш

Кг

240

м'ясо свинини-нежирне, охолоджене, без кісток, у вигляді великих шматків, без стороннього запаху, колір блідо-рожевий, по консистенції м’ясо повинно бути пружним та еластичним. Шматок із тазостегнової і лопаткової частини туші з видаленою сполучною тканиною. Із зовнішньої сторони шар сала товщиною не більше ніж 5 мм. Поверхня чиста, незавітрена, без жил, грубих поверхневих плівок, без  ослизнювання, без бахромок, краї зарівнянні. Якість продукції  повинна відповідати ДСТУ.

2

Яловичина охолоджена м’якіш

Кг

55

м'ясо яловиче охолоджене, без кісток, без стороннього запаху, у вигляді великих шматків, по консистенції м’ясо повинно бути пружним та еластичним. Колір – від світло рожевого до червоного. Поверхня чиста, незавітрена, без жил, грубих поверхневих плівок, без  ослизнювання, без бахромок, краї зарівнянні. Якість продукції  повинна відповідати ДСТУ.

3

Філе куряче охолоджене

Кг

1380

охолоджене,  м’язові тканини щільні, рожевого кольору, без кісток. Не дозволяються механічні ушкодження, зміна кольору, наявність ознак псування, ослизнення тощо, без наповнювання будь-якими хімічними речовинами. Смак і запах курячого філе без сторонніх присмаків.

 

    Вид процедури закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» із врахуванням змін.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

332 900 грн. з ПДВ

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом споживання (річного та місячного) обсягу товару за календарний рік (бюджетний період) 2022-2023 років. Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275, а також моніторингом динаміки цін на вказаний товар через систему закупівель Prozorro за посланням https://prozorro.gov.ua/. Здійснено пошук, збір та аналіз загальнодоступної цінової інформації, в тому числі проведено аналіз очікуваної вартості закупівель розпорядників бюджетних коштів вищого рівня.

При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін діючого постачальника товару на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі. До ціни товару включена вартість товару, закупованого постачальником на ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка власним або орендованим автотранспортом до місць Замовника, торгова націнка постачальника та всі визначені законодавством податки та збори.

             

Нормативно-правове регулювання: Закон України «Про безпечність та якість харчових продуктів», Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — з дати укладання Договору про закупівлю  по 31.12.2023 р. включно.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання товару. За одиницю виміру кількості товару приймається кг.

Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання переднього та поточного календарного року, зазначені у Табл. №1 на 2023 р.

Вимоги щодо якості:

Вимоги до якості та асортименту складено відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» № 305 від 24.03.2021 року.

Товар має бути розфасований та упакований такими способами, які забезпечують збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування та реалізації, а також унеможливлюють їх фальсифікацію. Для пакування використовують допоміжні засоби і матеріали для виробництва та обігу, які допускаються до контакту з  продуктами і використанню у харчовій промисловості. Пакувальні матеріали та оболонки повинні забезпечувати якість товару під час зберігання, транспортування та реалізації протягом встановленого строку придатності продуктів при дотриманні визначених режимів. При перепакування товару повинні забезпечуватися умови зберігання, які встановлені виробником. Кожне пакування повинно містити інформацію, нанесену державною мовою будь-яким способом, для забезпечення чіткого читання у доступній для сприйняття  формі.  На упаковці (тарі) обов’язково повинно бути вказано дату виготовлення товару.

Постачання товару повинно відповідати Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

На запропонований товар під час його транспортування, виробництва, тощо повинні застосовуватися заходи із захисту довкілля, передбачені законодавством України.

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів з особливостями:

  1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року, в редакції від 19.04.2020 №114-IX в редакції зі змінами до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законодавчих актів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану» №7163 від 14.03.2022 року, зокрема в частині дії пунктів 37-38 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону;

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» з врахуванням змін.

3. Лист Мінекономіки України «Щодо особливостей здійснення публічних закупівель

на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» № 3323-04_70997-06 від 20.10.2022 року.