Прес-реліз

про надання соціальних послуг і матеріального забезпечення

безробітним у січні – липні 2022 року

 

Близько 46 тисяч громадян скористалися послугами Полтавської обласної служби зайнятості

 

У січні-липні нинішнього року послуги обласної служби зайнятості отримали 45,9 тисячі громадян, які шукали роботу. Із них 40,3 тисячі –  зареєстровані безробітні.

Від 3,5 тисячі роботодавців за сім місяців року надійшло 14,8 тисячі  пропозицій роботи.

 

Працевлаштовані понад 11 тисяч людей    

 

За допомогою обласної служби зайнятості за сім місяців поточного року отримали роботу загалом 11,1 тисячі осіб. Зокрема працевлаштовані 10,1 тисячі зареєстрованих безробітних.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) працевлаштовані 129 безробітних: із них 20 осіб недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 109 - працевлаштовані суб’єктами малого підприємництва в пріоритетних видах економічної діяльності.

 

Профнавчання пройшли 2,6 тисячі безробітних  

 

До громадських та інших оплачуваних тимчасових робіт за цей період   долучилися 1,5 тисячі осіб.   

Для відповідності професійно-кваліфікаційного рівня претендентів  вимогам роботодавців, за направленням служби зайнятості у січні-липні 2022 року 2,6 тисячі  безробітних проходили професійне навчання.

Зокрема 1,8 тисячі слухачів навчались у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, у тому числі в Полтавському ЦПТО ДСЗ.

26 громадян, старших 45 років, для кращої конкурентоспроможності на ринку праці отримали ваучери для підвищення кваліфікації за спеціальностями «бджоляр», «тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «водій автотранспортних засобів».

 

На обліку – близько 16 тисяч безробітних

 

У регіональній службі зайнятості, станом на 1 серпня 2022 року, перебуває на обліку  15,9 тисячі безробітних.  Допомогу по безробіттю отримує 14,1 тисячі клієнтів.

 

За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг (19,1%), робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування та машин (16,3%),  представники найпростіших професій (12,9%), фахівці (11,9%), законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (11,6%).

 

Найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (22,9%),  робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування (19,8%), працівників сфери торгівлі та послуг (15,5%),  професіоналів (12,5%) та представників найпростіших професій (10,8%).