День пам'яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні - День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня згадують трагічні події січня-лютого 2014 року, коли в ході Революції Гідності відбулися масові розстріли протестувальників. 20 лютого у центрі столиці, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів.

На щиті з Донеччини повернувся воїн Ланнівської громади Костянтин Свиридонов.

          З глибоким сумом та скорботою в серці повідомляємо, що мужньо виконуючи свій військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність, внаслідок ракетного удару противника поблизу населеного пункту Мирноград Донецької області  21.01.2024р  загинув солдат Свиридонов Костянтин Іванович 1980 року народження , уроженець с.Климівка

Нацполіція спільно з чеськими правоохоронцями затримала учасників злочинної організації

Другий етап міжнародної спецоперації: Нацполіція спільно з чеськими правоохоронцями затримала учасників злочинної організації    Зловмисники створили мережу фішингових сall-центрів на території столиці і ошукали десятки іноземців на майже два мільйони чеських крон, що в еквіваленті складає близько трьох мільйонів гривень.    Нагадаємо, у вересні українські чеські правоохоронці припинили діяльність злочинного угруповання.    Завдяки аналізу інформації, що містилася у вилученій техніці, поліцейські встановили ще одного організатора «схеми» та вісьмох його спільників.

День Соборності України.

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Офіційно в Україні свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.