Субсидія – це адресна допомога, яка надається для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Домогосподарствам, яким було визначено право на житлову субсидію у травні - вересні 2023 року, у тому числі тим, у кого розмір житлової субсидії становив 0,00 грн, органами Пенсійного фонду України у жовтні було проведено автоматичний розрахунок розміру житлової субсидії на опалювальний період без необхідності поновлення пакету документів.

Якщо громадяни, які не отримували житлову субсидію влітку або яким було відмовлено у її призначенні на неопалювальний період, звернуться за її призначенням у період до 30 листопада 2023 року, житлову субсидію буде призначено з жовтня 2023 року.

Щоб отримати інформацію про призначення чи не призначення житлової субсидії, необхідно:

  1. Звернутися за телефоном  0534621198  до відділу обслуговування громадян №4.
  2. Зайти на Портал Електронних Послуг - ПФУ за посиланням: https://portal.pfu.gov.ua, далі необхідно авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису або Дія. Підпису, або ID.GOV.UA та увійти в особистий кабінет. У меню зліва обрати рубрику "Моя субсидія" та у вікні, яке з’явиться на екрані, ознайомитися з текстом повідомлення про прийняте рішення щодо житлової субсидії.