Важлива інформація щодо протидії та запобіганню домашньому та гендернозумовленому насильству!Фото без опису

   Домашнє насильство – наразі одна з найбільш розповсюджених форм порушень прав людини у сучасному суспільстві. На жаль, виклики, які принесла з собою війна, торкнулись та негативно вплинули і на цю сферу.

   Поширюємо інформацію щодо офіційних способів та каналів зв’язку щодо протидії та запобіганню насильства в сім’ї:

  1. Повідомити, зателефонувавши через національні “гарячі лінії”:

   - безкоштовна та цілодобова “гаряча лінія” 15-47 (з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей)

   - національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів) або на короткий номер (безкоштовно з моб.телефонів) 116 123

   - єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги (цілодобово, безкоштовно) 0 800 213 103

   Зателефонувавши на будь-який з цих номерів, можна отримати психосоціальну і юридичну підтримку та консультацію щодо подальших дій.

  2. В разі вчинення насильства обов’язково потрібно телефонувати до органів Національної поліції «102» для подальшого отримання необхідного захисту, належного фіксування випадку насильства, перенаправлення до інших суб’єктів взаємодії для отримання комплексної допомоги.

3. Можна зателефонувати до Ланнівської територіальної громади та повідомити про випадок скоєння насильства над вами або стосовно іншої людини, якщо ви стали свідком такого випадку.