Фото без опису

   Що треба зробити , щоб отримати державну допомогу

        

За умовами програми, безповоротну допомогу зможуть отримати аграрії, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через Державний аграрний реєстр (dar.gov.ua).

Зареєстровані у ДАР фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, що відповідають критеріям програми, зможуть отримати безповоротну допомогу в розмірі: 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (але не більше 372 тис. грн); 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача (але не більше 530 тис. грн).

Мінагрополітики затвердило перший перелік отримувачів в рамках Програми підтримки малих агровиробників на загальну суму понад 1,5 млрд грн. - в рамках бюджетної підтримки Європейського Союзу. Незабаром виплати отримають 13 960 агровиробників.
Звертаємось з проханням допомоги в якнайшвидшому інформуванні отримувачів , зареєстрованих у Державному аграрному реєстрі (ДАР) https://www.dar.gov.ua/ за програмою надання державної підтримки на одиницю 1 га оброблюваних сільськогосподарських угідь та за утримання корів , про необхідність укладання у найкоротші терміни Договорів з
Українським державним фондом підтримки фермерських господарств про надання державних коштів.

Для того, щоб отримати кошти , агровиробник має ОБОВ’ЯЗКОВО підписати Договір  з Українським державним фондом підтримки фермерських господарств у своєму електронному кабінеті в системі ДАР https://www.dar.gov.ua

Для підписання Договору необхідно зробити такі кроки:

  1. Знайти Договір в історії Вашої заявки, КНОПКА «ПЕРЕГЛЯНУТИ» у розділі «Мої заявки». Також посилання на підписання Договору можна знайти у вкладці «Мої повідомлення»  Вашого особистого Кабінету в системі ДАР.
  2. Натиснути  «Підписати» , обрати «Електронний підпис» та накласти свій Кваліфікований електронний підпис  ( КЕП  ), так само як Ви раніше підписували Заявку на допомогу.

Підписання Договору є необхідною умовою для отримання бюджетних коштів на рахунок.

Підписати Договір потрібно у термін до 28 жовтня 2022 року.