Ланнівська сільська рада інформує про те що, у 2023 році було заключено договір з ТОВ "СВ Медікал" на пільговий відпуск ліків громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС за рецептами від сімейних лікарів. 

Повідомляємо, що пільги щодо безплатного придбання ліків за рецептами лікарів надаються відповідно до статей 20, 21, 22, 24 та 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.02.1991 року № 796-XII (зі змінами).

Безоплатно відпускаються лікарські засоби, які зареєстровані в Україні в установленому порядку та включені до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, крім лікарських засобів, що включені до переліку міжнародних непатентованих назв лікарських засобів, згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від  9 листопада 2016 р. № 863 “Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів”, та до Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, що затверджується Міністерством охорони здоров’я.

Відпуск лікарських засобів безоплатно провадиться аптеками за рецептами, виписаними лікарями лікувально-профілактичних закладів за місцем проживання цих осіб.

 Безоплатно відпускаються лікарські засоби:

  • особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорії 1 та 2;
  • неповнолітнім дітям померлих громадян, віднесених до категорії 1 та 2, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

Для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорії 3 та дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи пільги на безплатне придбання ліків за рецептами лікарів надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. З 1 січня 2023 року середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не повинен перевищувати 3760 грн.

Для отримання довідки на пільговий відпуск ліків, з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, для категорії 3 та дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи необхідно звертатися до відділу №4 УГ УПФ в Полтавській області за адресою: м.Карлівка вул.Полтавський шлях, 81 телефон (05346) 2-11-98.

Для отримання безкоштовних ліків за рецептами, виписаними лікарями лікувально-профілактичних закладів необхідно з пільговим рецептом та посвідченням, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи звертатися до Аптеки ТОВ «СВ Медікал» №11, яка знаходиться за адресою: м.Карлівка, вул. Полтавський шлях, 42/2г.